Εκτύπωση
Το Επιμελητήριο Βοιωτίας

Το Επιμελητήριο Βοιωτίας είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου και αποτελεί την υποχρεωτική, αυτοτελή και ανεξάρτητη ένωση όλων των φυσικών και νομικών προσώπων που ασκούν εμπορική δραστηριότητα στο Νομό Βοιωτίας. Σκοπός του είναι η προστασία της ανάπτυξης της ιδιωτικής οικονομικής πρωτοβουλίας πάντοτε μέσα στα πλαίσια των γενικών συμφερόντων του κράτους αλλά και της εθνικής οικονομίας.
Το Επιμελητήριο διαρθρώνεται σε πέντε τμήματα: Βιοτεχνικό, Βιομηχανικό, Εμπορικό, Τουριστικό και Επαγγελματικό. Είναι υποχρεωτικά μέλη του, σύμφωνα με το Ν. 2081/92, το σύνολο των επιχειρήσεων του Νομού Βοιωτίας. Διοικείται από αιρετή διοίκηση 21 μελών. Μετέχει στην Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων, στον Ελληνικό Επιμελητηριακό Σύνδεσμο Μεταφορών, στο Διεθνές Εμπορικό Επιμελητήριο, στην Ένωση Βαλκανικών Επιμελητηρίων και στα EUROCHAMBRES.

Το Επιμελητήριο Βοιωτίας ιδρύθηκε την 30η Μαΐου 1952, με Βασιλικό Διάταγμα, το οποίο δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, με αριθμ. 156/6 Ιουνίου 1952. Από τότε, οι δράσεις του, για την υποστήριξη των τοπικών επιχειρήσεων και οι παρεμβάσεις του στην Πολιτεία και τους αρμόδιους φορείς, για την υποστήριξη τοπικών θεμάτων είναι συνεχείς και αδιάλειπτες.
 

Το Διοικητικό συμβούλιο 

Μέλη
Πρόεδρος: Αγνιάδης Παναγιώτης,
Α΄ Αντιπρόεδρος: Βούλγαρης Αριστείδης
Β΄ Αντιπρόεδρος: Κορογιάννος Ιωάννης
Γεν. Γραμματέας: Στάϊκος Αλέξανδρος
Οικον.  Επόπτης: Παπαχαραλάμπους Λουκάς
 
ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΤΜΗΜΑ
Αγγελόπουλος Λουκάς
Αγνιάδης Παναγιώτης  
Αναγνώστου Χρήστος
Ξηρογιάννης Λουκάς
Παπασπύρου Κων/νος
Πέτρου Ιωάννης
Ροζάνας Ηλίας
Στάϊκος Αλέξανδρος
ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟ ΤΜΗΜΑ    
Αγραφιώτης Γεώργιος
Ασημίνας Ιωάννης
Βούλγαρης Αριστείδης
Δημητρόπουλος Σεραφείμ
Θωμαϊδης Γεώργιος
Κόλλιας Ιωάννης
Ξενάκης Χρήστος
Τσώκος Παναγιώτης

 ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ
Θεοδώρου Δημήτριος
Νταντούμη Ιωάννα
Παπαχαραλάμπους Λουκάς

ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΤΜΗΜΑ
Κορογιάννος Ιωάννης

ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ
Πατσαντάρα-Μπουφούνου Σοφία
 
Η ιδιαίτερη ομορφιά και φυσιογνωμία της Βοιωτίας οδήγησε το Επιμελητήριο, στην απόφαση να δημιουργήσει την παρούσα ιστοσελίδα. Στόχος είναι να παρουσιαστούν οι ιστορικοί, αρχαιολογικοί, φυσιολατρικοί, πολιτιστικοί και άλλοι πόροι  για τους οποίους η περιοχή αξίζει το ενδιαφέρον σας. Η πλούσια ιστορία, τα πολυάριθμα αξιοθέατα, τα παραδοσιακά και σύγχρονα πολιτιστικά δρώμενα, τα πανέμορφα τοπία και οι εναλλακτικές δραστηριότητες που σχετίζονται με αυτά, δεν πρόκειται να αφήσουν ανικανοποίητο κανέναν επισκέπτη της Γης των Μουσών και του Απόλλωνα.
Η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος «Leader+» και για τον λόγο αυτό επικεντρώνεται σε 11 Δήμους και Κοινότητες που εντάσσονται στην περιοχή εφαρμογής του προγράμματος.
Η περιήγηση στην περιοχή αρχίζει από την ιστορική Θίσβη, τη Δομβραίνα με τον Πύργο του Καραϊσκάκη, την γραφική Ελλοπία και τα αξιόλογα χωριά Ξηρονομή και Πρόδρομο. Βορειοανατολικά της Θίσβης βρίσκονται οι Θεσπιές, που φημίζονται για το Ιερό του Μουσών. Κινούμενοι προς τα βορειοδυτικά και φτάνοντας στο κέντρο του νομού Βοιωτίας θα συναντήσετε το δήμο Αλιάρτου, που έχει συνδεθεί με την ιστορία της αποξήρανσης της λίμνης Κωπαΐδας.
Η Αλίαρτος συνορεύει με την Κορώνεια, στις πλαγιές του Ελικώνα. Η Κορώνεια είχε την ονομασία Κορωνειακή γη κατά την κλασική και ύστερη αρχαιότητα με  κέντρο της την Κορώνεια, και λίγο πιο πέρα τον ναό της Ιτωνίας Αθηνάς, τις Αλαλκομενές, το Τιλφώσσιον.  Στα βορειοδυτικά της Κορώνειας θα βρείτε την πρωτεύουσα του νομού, τη Λιβαδειά, χτισμένη στις όχθες της Έρκυνας, ανάμεσα στον Παρνασσό και τον Ελικώνα. Ιδιαίτερα γραφικοί είναι και οι οικισμοί Λαφύστι, Ανάληψη, Ελικώνας, Πέρα Χωριό, Τσουκαλάδες.
Στα βόρεια της Λιβαδειάς δεσπόζει η Χαιρώνεια. Η πόλη υποδέχεται τους επισκέπτες με τον περίφημο γλυπτό λέοντα στην είσοδό της. Κινούμενοι προς τα δυτικά θα συναντήσετε τη Δαύλεια, με τα πετρόχτιστα σπίτια, την όμορφη πλατεία και τους νερόμυλους, χτισμένη στις πλαγιές του Παρνασσού, που προσφέρει ένα υπέροχο τοπίο. Σε μικρή απόσταση βρίσκεται και η κοσμοπολίτισσα Αράχωβα, το «Μπαλκόνι του Παρνασσού», όπως συχνά χαρακτηρίζεται. Στα νότια της Αράχωβας, η παραθαλάσσια κοινότητα Αντίκυρας θαμπώνει τον επισκέπτη με την αρχαία ιστορία της και με το πανέμορφο λιμάνι της. Όμορφες παραλίες θα βρείτε και στο δήμο Διστόμου, που έχει συνδεθεί με ένδοξες και συνταρακτικές σελίδες της Ελληνικής Ιστορίας. Τέλος, το γραφικό Κυριάκι προσφέρει την ηρεμία και την επαφή με τη φύση που οι περισσότεροι τουρίστες αναζητούν.
Η έκδοση αυτή δημιουργήθηκε με  την ουσιαστική υποστήριξη του προσωπικού των Δήμων και Κοινοτήτων της περιοχής, της Αναπτυξιακής Εταιρείας Ελικώνας-Παρνασσός, των κ. Γιώργου Αυγέρη (Μέλος του Αθλητικού Χιονοδρομικού Ομίλου Λιβαδειάς) και Λουκά Ανέστη (έφορο Ορειβατικού Σκί, Μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας-Αναρρίχησης)  που ευχαριστούμε θερμά!                                                                                  
Η Βοιωτία και το Επιμελητήριό της σας προσκαλούν, λοιπόν, σε ένα μαγευτικό ταξίδι. Ακολουθήστε μας!


Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βοιωτίας               


Παναγιώτης Αγνιάδης                        

 

 

© 2007 Epimelitirio Viotias